Innerlijk kind therapie

innerlijk kind therapie

 

Innerlijk Kind Therapie

Innerlijk kind therapie helpt je contact te maken met het kind in jezelf. Waarom zou je dat willen doen? Het kind in jou is het deel dat alle ervaringen van jouw leven met zich meedraagt. Het heeft een grote invloed op hoe jij je voelt, in het leven staat, omgaat met relaties, verbindingen wel of niet aangaat en op je lichamelijk welzijn.

Het kind in jou draagt zowel de fijne ervaringen als de pijnlijke ervaringen met zich mee. Je herinnert je vast wel momenten waarop je je gelukkig voelde. Al was het maar even, een gevoel van vrijheid, verwondering, blijdschap, vertedering. Er zullen ook momenten geweest zijn waarin je verdrietig voelde, eenzaam, onbegrepen, boos, angstig. Je voelde je gekwetst, niet gezien of gehoord. Momenten waarop je pijn gedaan werd door mensen die je vertrouwde. Misschien heb je te maken gehad met seksueel misbruik of geweld of werd je emotioneel verwaarloosd.

Al deze ervaringen bepalen wie jij nu bent en hoe jij in het leven staat. Innerlijk kind therapie helpt je ervaringen te verwerken, door het kind wat jij toen was te erkennen en het de ruimte te geven om het te voelen en ermee samen te zijn. Sommige ervaringen zijn bewust en anderen liggen meer in het onbewuste. Doordat ik energetisch contact met je maak kunnen bewuste en onbewuste ervaringen naar boven komen en geheeld worden.

Helen is verbinden. Verbinden met wat je voelt en ervaart. Het baby’tje wat je eens was, leeft nog in jou. De kleuter, de puber, jongvolwassene maken allemaal deel uit van wie jij nu bent. Niemand in jou hoeft er weg en iedereen krijgt de liefdevolle aandacht die het nodig heeft. Zo ontstaat er meer acceptatie van wat er in jou leeft en wie jij nu bent. Het begint met liefde voor jezelf.

Meer weten? mail of bel me gerust voor informatie of een kennismakingsgesprek