Voice Dialogue

Voice Dialogue

Voice Dialogue is een methode ontwikkeld door Hal en Sidra Stone. Ze kwamen tot de ontdekking dat we niet uit één maar uit verschillende personen ( subpersonen) bestaan. Deze personen hebben ieder hun eigen energie en karakter. Zo onderscheiden ze de drammer, de criticus, de perfectionist, het innerlijk kind. De drammer die altijd bezig is met wat er nog te doen is, de criticus die op alles en iedereen kritiek heeft, de perfectionist die alles heel goed wil doen en geen fouten mag maken en natuurlijk het innerlijk kind, kwetsbaar, bang, gevoelig en ook vol levenslust.

Het zijn maar een paar voorbeelden van subpersonen. Ieder van ons bestaat uit een rijke schakering aan subpersonen. Heel handig als je daar bewust van bent. Als dat niet het geval is dan word je leven meestal bestuurd door een paar subpersonen. We noemen dat je primaire ikken. Deze delen zijn al heel vroeg ontstaan toen je nog heel klein en afhankelijk was. Zo kun je geleerd hebben dat als je maar altijd lief en aardig bent je aandacht en liefde krijgt. Zo ontwikkel je een sterke behager die precies weet en voelt wat de ander nodig heeft.  Dat is heel mooi en ook fijn in contact met andere mensen. De keerzijde is dat meestal een ander deel ( energie) van jou verstoten is. Het kan zijn dat boosheid niet gewenst was waardoor je steeds meer bent gaan aanpassen en niet meer goed weet wie je nu zelf bent en wat jij zelf wil.  Of je levenslust, sensualiteit, gevoeligheid is verstoten.  Bij een ieder is dat verschillend.  Het gaat erom dat alle energieën in jou beschikbaar zijn.

In voice dialogue heb je de mogelijkheid alle delen van jezelf te onderzoeken. Iedereen is welkom zonder oordeel. Hierdoor leer je in een veilige omgeving ook die delen te zien die normaal gesproken niet zo snel naar buiten komen.  Dat geeft je de mogelijkheid en ruimte om patronen te onderzoeken, pijnlijke ervaringen te verwerken en bewust keuzes te maken.

Meer weten? mail of bel me gerust voor informatie of een kennismakingsgesprek