Liefde voor jezelf

Liefde voor jezelf is de sleutel tot genezing

Toch lijktmeditation-1087852_1280 dit wel het aller moeilijkste wat er is. Wie is jezelf? Wie ben ik? Ik ben niet mijn gedachten, ik ben niet mijn gevoelens, ik ben niet dit lichaam, ik ben. Ik ben datgene wat voorbij gaat aan dit alles. Ik ben niet de functie die ik heb, ik ben niet de persoon die ik denk te zijn. Wat verwarrend. In de diepte weet ik, ervaar ik wie ik ben. Ten diepste voel ik wel dat het niet te beschrijven is en voorbij gaat aan alles wat benoembaar is. Het geeft me een gevoel van ruimte, blijdschap en er is een oneindige stilte en een vertrouwen en harmonie dat alles goed is zoals het is. Dat er onvoorwaardelijke liefde en steun is, gedragen door iets wat oneindig groot is.

En dan is er weer het leven van alledag. De rekeningen moeten betaald worden, kinderen naar school, er is onrust, er moet nog van alles, ik voel me geërgerd, verdrietig, geniet, voel me springlevend. Emoties komen en gaan. Gebeurtenissen komen en gaan. Soms raak ik verstrikt en voel me gevangen zitten. Het is alsof ik geen keuze heb en overgeleverd ben aan wat er in en om me heen gebeurd. Als ik tijd neem om daar stil bij te staan kan ik dat grotere zien en ervaren wat alles omvat. Ik ben de waarnemer die alles ziet en ervaart.  Stel jezelf eens de vraag: Wie ben ik? Laat het antwoord omhoog komen. Pauzeer even en stel de vraag weer opnieuw. Wie ben ik? Herhaal dit net zolang als jij wilt en kijk en ervaar wat er gebeurd.

Namaste Rene

Schrijf je nu in als je meer inspirerende berichten wilt ontvangen

[maxbutton id=”4″]

[maxbutton id=”2″]   [maxbutton id=”3″]

 

One thought on “Liefde voor jezelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *