Liefde voor je Zelf

Liefde voor je Zelf.

Toen ik veel mediteerde en allerlei cursussen volgde om bewust te worden van de hogere dimensies maakte ik prachtige reizen in mijn geest. Mijn grootste verlangen, liefde zijn en uitstralen. Na enige jaren merkte ik dat ik steeds onrustiger werd en bleef zoeken. Ik raakte steeds meer vervreemd van mezelf en kon moeilijker in mezelf zijn en rust vinden. Ik was de verbinding met mezelf en de onverwerkte pijn die er nog steeds was, maar nu onbewust, kwijt. Langzamerhand leerde ik bewust te worden van mijn emoties, gevoelens, lichaam en alles wat daar in huist. Ik leerde mijn pijn erkennen, mij angsten, verdriet en woede te voelen. Alle facetten van mezelf wilde ik leren kennen en aanvaarden.

Het leren voelen van je gevoelens en emoties is een belangrijke stap. Het gaat hierbij om bewustzijn en niet het uitleven van je gevoelens. De volwassene en de gevoelens, overtuigingen van het niet geheelde kind leren kennen. De liefdevolle volwassene is zonder oordeel en kijkt vanuit zachtheid en liefde naar de pijn van het gekwetste kind en heeft een hoger inzicht over de betekenis van wat je door maakt.

Als de pijn te groot wordt, je teveel belast of verstoord raakt, verlies je vaak het bewust zijn en wordt je het kindgevoel. Er is dan geen waarnemer of volwassene die de pijn draagt, opvangt en er zorg voor draagt.

Voorbeeld: Je vind dat de ander jou aandacht moet geven en voelt je eenzaam omdat je het gevoel hebt dat er niemand is die van je houd of je belangrijk vind. De ander is nu verantwoordelijk voor hoe je voelt en je denkt dat als die ander nu jou die aandacht geeft je gelukkig zult zijn. Het kan dat de ander je de aandacht geeft waar jij naar verlangt en dat voelt natuurlijk fijn en daar is niks mis mee. Als die aandacht er niet ( meer) is en je gaat de pijn voelen van het kleine meisje of kleine jongetje in jou dan is er liefde en aandacht nodig van jou. Liefdevol zien dat er een kindgevoel aangeraakt is. Dan vanuit begrip en zachtheid je verbinden met dat kleintje in jou zodat het zich geborgen en geliefd kan voelen bij jou.

Meestal is er hulp van buitenaf nodig, omdat je niet de erkenning en de zorg als kind gekregen hebt die je nodig had. Door de opvang en het contact kun je bewust worden van je kinderpijn, zodat de liefdevolle volwassene zich kan gaan ontwikkelen en je groeit naar een hoger bewustzijn.

Liefdevolle groet,  Rene

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *