Hoger doel

Hoger doel

Waarom ben je hier op aarde?

Wat is de volgende stap in je leven?

Hoger doel is altijd een doel wat ten goede komt aan jezelf en anderen en de wereld om je heen.

Als je vervloeid raakt met je kinderpijn dat kan het lijken alsof het leven zinloos is en geen betekenis heeft voor je. Er is geen inzicht in de betekenis van wat er zich in je leven afspeelt.

Het belangrijkste doel van het hier zijn op aarde is het jezelf leren kennen. Ontwaken wordt het ook wel genoemd. Je ontwaakt om je te verbinden met datgene wat groter is dan jezelf ( je ego). Heel simpel gezegd je leert jezelf kennen als een bron van liefde. Zweverig gezegd hè ·. Want hoe vaak voel je helemaal niet liefdevol. In plaats daarvan voel je verdriet, eenzaamheid, uitzichtloosheid, angsten en ga zo maar door. Door al die gevoelens te aanvaarden stapje voor stapje en daar mag je best je hele leven over doen ( helpt je ook om uit de angst te komen dat je niet genoeg tijd hebt of dat je sneller moet gaan of beter je best moet doen), kun je momenten gaan ervaren waarin je de liefde in jezelf kunt gaan voelen. Let eens op die momenten waarop je gelukkig voelt of dat je hartje warm wordt of dat je een fijn gevoel ervaart, dankbaar kunt zijn of verwonderd omdat je in de ogen kijkt van een jong baby’tje of geniet van de schoonheid van de natuur.

Als je nog niet bewust bent van je hoger doel neem dan de tijd rustig te gaan zitten en stel jezelf de vraag; Waarom ben ik hier op aarde? Wat is mijn hoger doel? Vaak is het iets wat voor jou vanzelfsprekend is en waar je op een of andere manier al mee bezig bent. Het kan fijn zijn het bewust onder woorden te brengen zodat het je richting geeft in je leven. Verwacht niet direct een antwoord maar stel die vraag zo af en toe en langzamerhand krijg je antwoord in een of andere vorm. Blijf alert en wakker.

Liefdevolle groet,  Rene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *